30 noiembrie 2009

Gratar din cotlet de porc cu garnitura de broccoli si morcovi (2-3 persoane)














Ingrediente:
1 file porc (400 gr) sau 6 felii cotlet de porc
2 catei de usturoi
4-6 morcovi
o lamaie
2-3 buchetele de broccoli
sare, piper, boia dupa gust
ulei de masline
verdeturi (patrunjel, oregano si busuioc) proaspete sau uscate

Timp de preparare:
35-40 minute

Mod de preparare:
Se bate bine carnea pe amandoua partile, se pune intr-un vas adanc, se adauga uleiul de masline, sarea si restul condimentelor si 1 catel de usturoi zdrobit. Se lasa la rece in frigider o jumatate de ora, timp in care se pregatesc legumele.













Se pune la fiert apa cu un praf de sare/delikat/vegeta iar cand apa fierbe se adauga morcovii taiati in 4, celalalt catel de usturoi si buchetelele de broccoli desfacute in buchetele mai mici. Intre timp se scoate carnea de la frigider si se pune in tigaia incinsa, la foc mediu.













Legumele se scot inainte de a fi complet fierte pentru a isi pastra toate vitaminele si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si verdeturile proapete sau uscate.














La final, se aseaza pe un platou gratarul de porc si legumele, cu cate o felie de lamaie pentru gratar, se decoreaza dupa preferinte.

Mod de servire:
Se recomanda un vin alb, sec, tinut la rece jumatate de ora.

Spor si Bon appétit ;)

8 noiembrie 2009

Ciupercute champignon umplute la cuptor (2 persoane)

Reteta 2 in 1 (fara sunca, reteta e numai buna si pentru lacto-vegetarieni ;)















Ingrediente:
6-8 ciuperci champignon marisoare
2 catei de usturoi
8-10 masline verzi si/sau negre
4-6 felii sunca/kaiser
sare, piper, condimente dupa gust
patrunjel verde tocat marunt
100-150 g cascaval ras
un ardei gras/capia rosu
o rosie marisoara

Timp de preparare:
45 minute

Mod de preparare:
Se spala ciupercutele si se usuca cu un prosop de hartie. Se scot coditele iar palarioarele se aseaza pe un platou, pentru a fi umplute. Se toaca toate ingredientele impreuna cu 2-3 codite, se amesteca pana se obtine o pasta omogena.





Se umplu palarioarele cu pasta obtinuta si se aseaza in tava, unsa in prealabil cu putin unt, in care adaugam o jumatate de pahar cu apa.












Se aseaza restul palarioarelor impreuna cu coditele, se rade cascaval deasupra fiecarei ciupercute si se presara patrunjel tocat.












Se introduce tava in cuptorul bine incalzit in prealabil, se lasa aproximativ 20 de minute, pana se formeaza o crusta maronie deasupra. Se verifica din cand in cand iar cand sunt gata se scot ciupercutele cu grija, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa preferinte.














Mod de servire:
Se pot servi si fara alt fel de mancare langa deoarece sunt destul de satioase.
Se recomanda impreuna cu un vin alb, demisec.

Spor si Bon appétit ;)
autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!