28 februarie 2010

Crochete din piept de pui cu garnitura de broccoli si ardei, in sos Dijon homemade (2 persoane)

De azi incep sa scriu si istorioare despre sursa de inspiratie pentru foto-retetele mele...poate va inspir si pe voi :)

Aceasta reteta a pornit de la un buchet mare de broccoli apetisant, care imi facea cu ochiul din ladita de la hipermarket :) crochete de pui cu susan pareau sa se asorteze perfect iar de sos mi-am amintit datorita unui restaurant din oraselul meu natal (Fagaras), The Corner se numeste. Nu ii fac reclama doar ca e in mijlocul orasului, cu o priveliste placuta si uite ca m-a ajutat la gatit papa bun :)















Ingrediente:
1 piept de pui (500 gr)
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
2 rosii mici
8 buchetele broccoli
3-4 frunze busuioc proaspat
2 catei de usturoi
1 lingura ulei

Pentru pané:
3 oua
150 gr faina
2 linguri rase pesmet
sare, piper alb dupa gust
30-40 gr seminte susan
1 lingura mustar dulce sau picant, dupa preferinte

Pentru sos Dijon homemade:
20 gr mustar boabe
sau
2 linguri rase de mustar cu boabe intregi
10 gr zahar brun sau 1 lingurita miere
1 lingurita piper macinat alb
1 lingurita otet din vin
1 lingurita rasa curry
1 lingurita rasa sare fina
1 iaurt fin (125 gr)
zeama de la o jumatate de lamaie

Timp de preparare:
40-45 minute

Dificultate:
Medie

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in felii destul de subtiri si se pune deoparte pana se prepara pané-ul, legumele si sosul. Se taie ardeiul fideluta, pentru a ramane intreg si savuros, rosiile se toaca marunt iar buchetelele de broccoli se despart in buchetele mici.











Se pune la fiert apa cu un praf de sare/delikat/vegeta iar cand apa fierbe se adauga 1 catel de usturoi si buchetelele de broccoli.
Intre timp se pune in tigaie o lingura de ulei, celalalt catel de usturoi, rosiile tocate marunt, ardeiul taiat fideluta si se condiemnteaza. Se lasa la foc mediu, cu capac iar intre timp se prepara sosul Dijon homemade si pané-ul.

Pentru sos se adauga ingredientele de mai sus, in ordinea in care sunt scrise de preferat. Eu am folosit mustar dulce cu boabe intregi de mustar (din comert) si zahar brun in loc de miere. Secretul sosului este ca trebuie sa aiba un gust sarat-dulce-acru, predominant acru. Puteti adauga orice condimente preferati, putin mujdei de usturoi mi se pare adecvat de asemenea, numai sa nu schimbe gustul sosului. Cand sosul este gata se introduce in frigider pana la servire.











Pentru pané, se pregateste pe o farfurie intinsa faina cu semintele de susan iar in alta farfurie adanca se bat ouale, se condimenteaza, se adauga o lingura de mustar, pesmetul (pentru crocant) si din nou, semintele de susan. Se tavalesc feliile de piept de pui prin faina, apoi prin compozitia cu ou si se pun la prajit, in ulei bine incins, pana se rumenesc frumos.

Buchetelele de broccoli se scot inainte de a fi complet fierte pentru a isi pastra toate vitaminele si se adauga in tigaie cand ardeiul este gata, impreuna cu frunzele de busuioc proaspat.
La final, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa preferinte.










Mod de servire:
Se recomanda un vin alb, demisec, la temperatura camerei.

Tips:

Sosul se poate servi dip-in (daca faceti un sos mediu, nici prea subtire nici prea consistent) sau puteti acoperi carnea si legumele cu el daca obtineti un sos subtire.

Spor si Bon appétit ;)

20 februarie 2010

Spaghetti cu fructe de mare (2 persoane)












Ingrediente:

300-350 gr spaghetti
200 gr fructe de mare (salata de fructe de mare sau congelate)
2 rosii
suc de rosii dupa gust
3-4 catei de usturoi
busuioc verde sau uscat
sare, piper, boia
ulei de masline


Timp de preparare:
20-25 minute

Mod de preparare:
Se pun spaghetti la fiert in multa apa cu sare si se lasa la fiert atat cat scrie pe ambalaj (eu am folosit Bavette No. 13 de la Barilla, sunt spaghetti putin mai late)











Se pune in tigaie o lingura de ulei, un catel de usturoi pisat, se adauga fructele de mare taiate in bucati mici si se lasa la fiert la foc mic pentru cateva minute. Se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si busuiocul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa sosul.











Se adauga apoi pastele si se mai lasa 2-3 minute pana se amesteca aromele si se absoarbe sosul in paste.

Mod de servire:
Se recomanda un vin alb, demisec, la temperatura camerei.

Tips:
Eu prefer pastele italienesti din grau dur deoarece nu se lipesc si sunt mult mai sanatoase, mai ales daca sunt fierte al dente (6 - 12 minute in multa apa cu sare).

Spor si Bon appétit ;)

9 februarie 2010

Tort cu fructe de padure si crema de vanilie


Am facut un tort special pentru cineva si mai special :)













Ingrediente:

1 blat de tort din comert (3 blaturi)
350-400 ml lapte
500 gr frcute de padure congelate (in functie de preferinte)
1 plic praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca (light)
1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie (dupa preferinte)
1 sticluta esenta de vanilie
2-3 pliculete zahar vanilat

Timp de preparare:
25-30 minute

Mod de preparare:
Se scot fructele de padure din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare. Se separa cele 3 blaturi si se insiropeaza mai ales pe margini cu apa cu esenta de vanilie (doar cateva picaturi)









Se prepara crema si frisca conform indicatiilor de pe ambalaj si se incepe aranjarea cremei si a fructelor pe primele 2 blaturi.










Se orneaza apoi dupa preferinte blatul superior, doar cu frisca si fructele de padure.

A fost de 100 de ori mai gustos decat arata aceasta ultima felie "rapita" pentru poza :)







Mod de servire:

Se recomanda numai cu sampanie tinuta la rece :)

Spor si Bon appétit ;)

8 februarie 2010

Rulouri din carne de porc cu ciuperci si legume


Si aceasta bunatate face parte din meniul de Rev', all in one si apare fara garnitura pentru ca poate fi servita fara garnitura.












Ingrediente:

8-10 felii carne de porc (preferabil slaba)
6-8 ciuperci champignon cu tot cu codite
1 ardei gras rosu
2-3 fire patrunjel
100 gr cascaval ras
2 catei de usturoi
sare, piper, condimente dupa gust
ulei de masline

Timp de preparare:
3o-35 minute

Mod de preparare:
Se bat feliile de carne, se sareaza si se pipereaza pe partea interioara. Intre timp se pregateste continutul: se taie marunt ciupercutele si coditele, se taie ardeiul gras si se rade cascavalul, se toaca patrunjelul, se adauga condimente dupa gust, se adauga putin ulei de masline pentru a omogeniza compozitia. Se adauga compozitia pe feliile de carne si se ruleaza (se prind mai multe scobitori daca este necesar)










Am avut mai multe ciupercute si mi-a mai ramas compozitie asa ca am umplut si cateva ciupercute (reteta pentru ciupercute umplute o vezi aici)










Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa pana se rumeneste carnea si scobitorile ies cu usurinta.

Mod de servire:

Pot fi consumate fara garnitura.
Se recomanda impreuna cu un vin alb, demisec.

Punct minus pentru mine: de foame am omis sa fac poza cu un rulou taiat, promit sa adaug o poza data viitoare cand fac ;)

Spor si Bon appétit ;)

7 februarie 2010

Muschiulet de porc impletit, la cuptor


Aceasta bunatate face parte din meniul de Revelion, all in one si apare fara garnitura...










Ingrediente:

1 muschiulet de porc
3-4 felii subtiri de slanina sau kaizer
2 catei de usturoi
sare, piper, condimente dupa gust
ulei de masline

Timp de preparare:
3o-35 minute

Mod de preparare:
Se taie muschiuletul de-alungul in 3 parti pentru a putea fi impletit. Se adauga feliile de slanina pe fiecare dintre cele 3 felii, se cresteaza carnea si se indeasa cateii de usturoi, apoi se unge cu putin ulei de masline si se adauga condimente dupa gust.












Se pune la frigider pentru 10 minute sa patrunda in carne toate condimentele, apoi se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa pana se rumeneste carnea.










Mod de servire:

Garnituri recomandate: piure, cartofi natur sau legume la cuptor.
Se recomanda impreuna cu un vin alb, demisec.

Spor si Bon appétit ;)

Muschiulet de porc impletit, ciupercute umplute si rulouri din carne de porc cu ciuperci si legume










De revelion am facut 2-3 feluri de mancare, la cuptor, toate impreuna. Am economisit si timp si energie :)










Spor si Bon appétit ;)
autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!