25 aprilie 2010

Salata fresh cu bresaola si rucola (2 persoane)

A venit caldura, simtim nevoia sa mancam salate, mancaruri lejere si fresh asa ca va propun o salata lejera, fresh si dietetica de ce nu :)















Ingrediente:
salata rucola (cata vrei :)
6-8 felii bresaola (carne cruda uscata)
"fulgi" parmezan
1 fir ulei de masline
sare si piper dupa gust
zeama de la o jumatate de lamaie

Timp de preparare:
5-10 minute

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:

Rucola se spala cu apa din abundenta, se scurge bine, se rupe cu mana daca este nevoie (traditia spune ca frunzele de rucola nu se taie cu cutitul, ci se rup cu mana, altfel se ofilesc rapid si isi pierd gustul) apoi se adauga fasiile de bresaola rupte cu mana, pentru a avea si acestea forme neregulate si a fi mai interesante in salata.











Se amesteca bresaola cu rucola, se adauga sare si piper, un fir de ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie iar deasupra se "astern fulgii" de parmezan (se rade parmezan cu ajutorul ustensilei de curatat cartofi) si salata e gata!

Mod de servire:

Se recomanda un vin alb, demisec, tinut la rece.

Tips:
Stiati ca rucola ste recunoscuta pentru propritatile sale de detoxifiere? Dar ca salatele care contin rucola isi pastreaza aspectul proaspat petru mai mult timp?


Spor si Bon appétit ;)

20 aprilie 2010

Oua umplute, fara maioneza!

Oua rosii si anul acesta de Pasti, doar rosii! Abia acum reusesc sa postez reteta de oua umplute, fara maioneza, foarte gustoase si sanatoase!












Ingrediente:

8-10 oua rosii, de casa :) cate doriti si de care aveti
2-4 felii sunca
1 catel usturoi
1 lingura mustar (dulce sau iute)
6-8 masline verzi
2-3 linguri parmezan
zeama de la o jumatate de lamaie
patrunjel verde sau uscat
1 lingura ulei (de masline e si mai bun)
sare, piper dupa gust

Timp de preparare:
20-30 minute + timpul de fierbere al oualor (eu am folosit ouale fierte de Pasti)

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:
Se toaca cat mai marunt sunca si maslinele verzi.











Ouale se taie in jumatati si se pregatesc pentru umplere.












Intr-un castron se zdrobeste galbenusul cu furculita, se amesteca cu un fir de ulei de masline apoi se adauga treptat sunca, maslinele, un praf de parmezan si usturoiul tocat (un singur catel de usturoi e suficient pentru aroma) pana se formeaza o pasta omogena.












Se umplu albusurile cu pasta obtinuta apoi se orneaza dupa preferinte. Fara maioneza, sunt la fel de cremoase dar mai ales sanatoase.

Mod de servire:
Se consuma reci. Se recomanda fresh de citrice sau limonada :) mai ales pentru cei care nu pot manca prea multe oua...

Tips:
Se pot prepara in orice anotimp, iarna folosesc gogogari sau castraveti murati si carne de pui/vita sau ton, dupa preferinte.
Pentru ovo-lacto-vegetarieni se pot folosi ciupercute in loc de sunca.


Spor si Bon appétit ;)
autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!