Ingrediente:
1 file porc (400 gr) sau 6 felii cotlet de porc
2 catei de usturoi
4-6 morcovi
o lamaie
2-3 buchetele de broccoli
sare, piper, boia dupa gust
ulei de masline
verdeturi (patrunjel, oregano si busuioc) proaspete sau uscate
Timp de preparare:
35-40 minute
Mod de preparare:
Se bate bine carnea pe amandoua partile, se pune intr-un vas adanc, se adauga uleiul de masline, sarea si restul condimentelor si 1 catel de usturoi zdrobit. Se lasa la rece in frigider o jumatate de ora, timp in care se pregatesc legumele.
Se pune la fiert apa cu un praf de sare/delikat/vegeta iar cand apa fierbe se adauga morcovii taiati in 4, celalalt catel de usturoi si buchetelele de broccoli desfacute in buchetele mai mici. Intre timp se scoate carnea de la frigider si se pune in tigaia incinsa, la foc mediu.
Legumele se scot inainte de a fi complet fierte pentru a isi pastra toate vitaminele si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si verdeturile proapete sau uscate.
Legumele se scot inainte de a fi complet fierte pentru a isi pastra toate vitaminele si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si verdeturile proapete sau uscate.
La final, se aseaza pe un platou gratarul de porc si legumele, cu cate o felie de lamaie pentru gratar, se decoreaza dupa preferinte.
Mod de servire:
Se recomanda un vin alb, sec, tinut la rece jumatate de ora.
Spor si Bon appétit ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu