25 aprilie 2010

Salata fresh cu bresaola si rucola (2 persoane)

A venit caldura, simtim nevoia sa mancam salate, mancaruri lejere si fresh asa ca va propun o salata lejera, fresh si dietetica de ce nu :)















Ingrediente:
salata rucola (cata vrei :)
6-8 felii bresaola (carne cruda uscata)
"fulgi" parmezan
1 fir ulei de masline
sare si piper dupa gust
zeama de la o jumatate de lamaie

Timp de preparare:
5-10 minute

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:

Rucola se spala cu apa din abundenta, se scurge bine, se rupe cu mana daca este nevoie (traditia spune ca frunzele de rucola nu se taie cu cutitul, ci se rup cu mana, altfel se ofilesc rapid si isi pierd gustul) apoi se adauga fasiile de bresaola rupte cu mana, pentru a avea si acestea forme neregulate si a fi mai interesante in salata.











Se amesteca bresaola cu rucola, se adauga sare si piper, un fir de ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie iar deasupra se "astern fulgii" de parmezan (se rade parmezan cu ajutorul ustensilei de curatat cartofi) si salata e gata!

Mod de servire:

Se recomanda un vin alb, demisec, tinut la rece.

Tips:
Stiati ca rucola ste recunoscuta pentru propritatile sale de detoxifiere? Dar ca salatele care contin rucola isi pastreaza aspectul proaspat petru mai mult timp?


Spor si Bon appétit ;)

2 comentarii:

  1. esti de minune,ce transparenta e carnea..totul fniut aranjat...yam!!!mili

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!