19 mai 2010

Friptura de porc cu piuré (2 persoane)

Majoritatea retetelor postate sunt cu carne alba, asa ca am decis sa postez si o friptura de porc, in vin, cu piure. Pe cat arata de bine ;;) pe atat a fost de gustoasa!




Ingrediente:
1 bucata pulpa de porc fara os (aprox. 1kg)
8-10 cartofi mari
3-4 catei usturoi
sare, piper macinat alb, dupa gust
1 lingurita de boia
rozmarin
un pahar cu vin alb
3 felii de unt

Timp de preparare:
50-60 minute

Dificultate:
Medie

Mod de preparare:
Se fac mici buzunare pe alocuri pe suprafata pulpei de porc pentru a introduce cateii de usturoi apoi se pregatesc condimentele: intr-un bol se adauga boia, sare piper, rozamarin, un fir de ulei si un pahar de vin alb apoi se introduce bucata de pulpa in compozitia obtinuta si se intoarce pe toate partile.



Se tapeteaza tava cu hartie de copt (se foloseste o bucata mai mare astfel incat sa se poata acoperi carnea cu hartia de copt) se aseaza carnea in tava si se toarna deasupra compozitia cu condimente ramasa, se aseaza pe toata suprafata pulpei feliile de unt, se acopera cu hartia de copt si se introduce in cuptorul incins.
Se lasa acoperita aproximativ 25-30 de minute apoi se indeparteaza hartia de copt de deasupra pentru a se rumeni carnea bine.




Intre timp se prepara cartofii pentru piuré (se taie cartofii cubulete si se pun la fiert cu apa si sare; cand sunt fierti se scurge apa, se adauga sare, putin unt si lapte caldutz si se zdrobesc cu ustensila pentru piuré pana se obtine o pasta omogena, pufoasa).


Mod de servire:

Se recomanda un vin alb demisec, la temperatura camerei

Tips:

Se recomanda a se servi cu o salata asortata de vara (cruditati)

Parerea mea...
Orice aliment consumat cu moderatie nu are cum sa dauneze sanatatii - consumati carne de porc cu moderatie si alternati pe cat posibil cu carne de vita sau carne alba!


Spor si Bon appétit ;)

Un comentariu:

  1. Buna si gustoasa friptura. Rozmarinul, usturoiul si vinul nu au cum sa dea gres.Mersi de reteta.

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!