11 iulie 2011

Aperitiv romantic: cascaval si sunca de curcan

Un aperitiv romantic, aspectuos si delicios. gata in cateva minute, ideal pentru orice ocazie speciala...romantism sa fie :) Am ales inimioare ca era o ocazie speciala dar se pot folosi orice forme, poate fi chiar si un aperitiv pentru copii daca folositi alte forme mai jucause!




 















Ingrediente:

8- 10 felii sunca de curcan
8 felii cascaval
(4 afumate, 4 simple)
1 rosie
busuioc proaspat
3-4 masline verzi cu ardei


Timp de preparare:
sub 10 minute

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:
Am ales sunca de curcan pentru ca imi place foarte mult si e si sanatoasa dar se poate folosi orice sunca va place. Pentru diversitatea culorii am ales 4 felii de cascaval afumat si 4 felii de cascaval simplu, toate taiate cam la aceeasi grosime cu sunca.




















Se urmeaza pasii exemplificati in poza de mai sus: se incepe asezarea feliilor cu cascavalul, se preseaza usor pentru a se uni apoi se preseaza forma peste turnuletul obtinut pentru decupare. Intial am vrut sa fac mai multe inimioare insa mi-au placut si chenarele inimioarelor dupa decupare asa ca au ramas 2 inimoare si 2 "rame" de inimioare. Am avut o rosie carnoasa destul de marisoara asa ca am mai facut o inimioara rosie si am decorat cu busuioc proaspat.

Un aperitiv rapid, lejer si gustos!


Mod de servire:
Se recomanda un vin alb demisec poate chiar sampanie daca este o ocazie mai speciala insa totul depinde de tipul de cascaval folosit.

Tips:
Daca feiile nu vor sa stea lipite puteti folosi putin unt intre felii.

Stiati ca...
Pieptul de curcan (fara piele) este bogata in proteine si este totodata cea mai slaba carne, 100 gr continand doar 0.5 grasimi?



Spor si Bon appétit ;)

2 comentarii:

  1. am acasa diverse forme ca acestea dar nu le-am incercat decat pentru fursecuri.foarte buna ideea ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! mereu e loc de inventivitate, nu-i asa? :)

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!