11 octombrie 2011

Reteta desert fara foc: Tort de nuci cu crema de ciocolata si capsuni (6-8 persoane)

Am refacut aceasta reteta cu capsuni si menta de data aceasta, pentru o noua ocazie speciala, a fost o surpriza si un mare succes. De data aceasta am testat noul robot de bucatarie si totul a mers mult mai rapid. 






 















Ingrediente:

Blat
2 cani miez de nuca
1 cana curmale

Crema

50 gr cacao
1 banana
1 lingura miere
capsuni proaspete (crema si decorat)
menta proaspata (crema si decorat)

Timp de preparare:
15-20 minute

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:
Pasii sunt aceiasi ca la reteta de tort de nuci cu crema de ciocolata si zmeura cu mici modificari/imbunatatiri: o singura lingura de miere a fost suficienta, am adaugat mai multe frcute la crema pentru un plus de gust si aroma.

Scriam cand am postat reteta tortului cu zmeura ca m-am chinuit putin cu maruntirea nucilor si a curmalelor deoarece  "momentan nu am in dotare un robot de bucatarie (aviz amatorilor :))" si dupa o luna am primit cadoul mult asteptat, observ ca mai trebuie sa scriu pe aici ce mai am nevoie ca se rezolva rapid :) Revin cu noi sugestii, chiar si de prezentare.

Mod de servire:
Se recomanda sampanie, mai ales daca e o ocazie foarte speciala!

Tips:
Crema de ciocolata se combina foarte bine cu zmeura, mure si alte fructe de padure, visine, capsuni dar evident puteti alege fructele preferate.

Stiati ca...
Ciocolata are proprietati tonice, ridicand nivelul serotoninei si endorfinei din creier, rezultand asadar mentinerea si cresterea bunei dispozitii.?


Spor si Bon appétit ;)

2 comentarii:

  1. interesant blogul , iar retetele arata delicios

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc! arata mult mai bine in realitate, dar inca nu am investit intr-un aparat mai profi...

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!