7 martie 2012

Bilute dulci din branza de vaci si stafide (34-36 bucati)

Stiti reclama aceea: "Seamana cu....dar nu este...." ei in cazul acestei retete se potriveste de minune. Seamana cu bomboanele Raffaello insa de data asta nu sunt...data viitoare vor fi, promit! 
Sunt niste invetii dulci, usor de facut, rapide, cu ce am avut prin casa, duminica dupa-amiaza :)





Ingrediente:
500 gr branza de vaci
3 linguri de zahar
150 gr stafide
100 gr cereale integrale (ovaz, secara, grau germinat)
50 ml smantana dulce pentru frisca

Pentru tavalit:
3-4 linguri cacao
4-5 linguri cocos
3 linguri margelute alb-aurii

Timp de preparare:
20-25 minute

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:
Am amestecat branza de vaci cu zaharul (poate vi se pare putin insa eu am incercat sa fac o varianta cat mai sanatoasa) cerealele si stafidele, apoi am adaugat frisca lichida pentru ca amestecul sa fie mai usor de modelat.










Dupa ce se obtine consistenta dorita, se formeaza bilutele, de orice marime doriti, apoi se tavalesc prin cacao, cocos si margelutele colorate. preferatele noastre sunt cocosul si ciocolata, asa ca majoritatea le-am tavalit cacao si cocos.












Mie mi-au iesit 35 de bilute, depinde insa de marimea lor si consistenta aleasa.
Se tin la frigider cam jumatate de ora, apoi sunt numai bune de servit.

Mod de servire:

Este un desert sanatos si delicios, recomandat chiar si copiilor in portii moderate.

Tips:
Daca nu aveti frisca lichida puteti adauga cate putin lapte dulce pana obtineti consistenta dorita sau chiar un iaurt-crema simplu.


Stiati ca...
Branza de vaci este o sursa importanta de calciu, fosfor, proteine usor asimilabile si vitamine din complexul B?


Spor si Bon appétit ;)

2 comentarii:

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!