14 martie 2012

Mancare de post: Couscous cu legume (2-4 persoane)

Nu am descoperit de mult couscous-ul iar prima data am gasit in magazin numai din acela "romanesc" adica efectiv paste fainoase taiate maruntel....o sa postez si o reteta cu carne de pui in care am folosit acel pseudo-cuscus, a fost bun insa nu se compara. Apoi am gasit cous cous adevarat, marunt, din grau dur, asa cum trebuie. E foarte bun la retetele rapide deoarece se prepara simplu si rapid. Mi s-au cerut si retete de post asa ca am facut una chiar astazi. Simpla si rapida!




















Ingrediente:
3-4 ciuperci champignon
1 ardei capia
1-2 fire ceapa verde
1 fir de ulei
1-2 linguri pasta de gogosari
250 gr cous cous cous (cușcuș)
1-2 catei de usturoi
patrunjel verde din belsug

Timp de preparare:
30 minute
  
Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:
Se spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede.














Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare apoi se adauga usturoiul si ceapa taiata marunt si frunzele de ceapa feliate subtire. Amestecam 2-3 minute la foc iute apoi adaugam pasta de gogosari, care da legumelor si culoare si o aroma deosebita. In acest moment puteti pune apa la fiert, pentru umezirea couscous-ului. In fine adaugam ardeiul si ciupercile, amestecand continuu. 

















Lasam cam 4-5 minute la foc iute, timp in care pregatim couscous-ul conform indicatiilor de pe ambalaj. In general se recomanda cam 60-80 gr per portie, eu la cantitatea de legume descrisa am folosit cam 250 gr, respectiv 4 portii. La cantitatea de cous cous pentru cate optati se respecta aceeasi cantitate de apa, chiar  o idee mai multa, deoarece se absoarbe foarte repee. Se poate pune optional un fir de ulei de masline apoi se acopera cu un capac si  pana mai amestecati legumele de 2 ori si presarati putin patrunjel si couscous-ul va fi gata.

Noi am servit legumele pe pat de couscous, apoi le-am amestecat, totul tine de prezentare. Less is more :)


Mod de servire:
Se poate servi atat cald cat si rece, mai ales daca adaugati foarte putin ulei.
Tips:
Nu am adaugat sare deoarece pasta de gogosari tine loc de sare, vegeta si ce mai folositi, suplimentar puteti adauga insa numai la final.
Stiati ca:
Couscous-ul este un aliment preferat in anumite diete, este foarte satios, totusi sarac in calorii, la mare concurenta cu orezul?


Spor si Bon appétit ;)

8 comentarii:

  1. Si gustul a fost pe masura :)
    Multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alinaaaa, mersi de vizita si ma bucur ca iti place ;) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata, nu credeam ca poti manca atat de bine si fara lapte, oua sau carne

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata bine, dar tot mai buna e carnea

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm, suna foarte bineeee!!! Nu stiam ca, couscous-ul este un aliment foarte satios si sarac in calorii. Combinatia cu ciuperci si sos de gogosari este delicioasa. O buna gustare pentru seara.

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!