Aceasta reteta am pregatit-o de multe ori cand am vrut sa fac ceva rapid si gustos, la recomandarea unei prieten.
Foto-reteta in cauza am pregatit-o intr-o zi in care am planuit cu o prietena sa gatim impreuna, era o duminica dupa-masa asa ca aveam nevoie de ceva rapid si nu prea laborios.
Ingrediente:
2 bucati piept de pui
8-10 cartofi mari
4-5 catei de usturoi
sare, piper macinat alb, dupa gust
1 lingurita de boia
1 lingura ulei
Pentru sos tzatziki:
2 castraveti potriviti
1 catel usturoi
1 iaurt gras extrafin
1 fir de ulei de masline
sare, piper alb dupa gust
Timp de preparare:
40-45 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
Cartofii se taie rondele mai groase, se introduc intr-un vas adanc si se amesteca bine cu condimente si putin ulei, apoi se aseaza in tava de aragaz, in care s-a intins in prealabil hartie de copt (se foloseste o bucata mai mare astfel incat cartofii sa poata fi acoperiti cu hartia de copt) Cartofii se introduc in cuptorul bine incins si se lasa aproximativ 20-25 de minute, pana se patrund bine si se rumenesc.
Intre timp se pregateste sosul tzatziki: castravetii se rad pe razatoarea mica (pentru un sos cat mai fin), se scurg de apa, apoi se adauga sarea, un catel de usturoi pisat, uleiul de masline si iaurtul fin; se amesteca pana se obtine un sos fin apoi se pune la frigider pana se consuma.
Pieptul de pui se curata de pielite si se feliaza ca pentru gratar, se condimenteaza si se pregateste ca si gratarul, in tigaie. Se intoarce pe toate partile pana se rumeneste putin, apoi bucatile de pui se asaza peste cartofii aproape gata, se piseaza si cateii de usturoi deasupra si se mai pune tava la cuptor, pentru inca 10-15 minute. Dupa ce s-au scrus cele 15 minute, se aseaza pe un platou pentru ornare, se scoate de la frigider sosul tzatziki si totul este gata pentru a fi servit.
Mod de servire:
Se recomanda un vin alb sec, tinut la rece
Tips:
Tzatziki se serveste rece, langa orice fel de salate, fripturi sau cartofi, in functie de preferinte.
Stiati ca...
Tzatziki poate fi tinut la frigider cateva zile datorita prospetimii castravetilor si a iaurtului; daca apare lichid suplimentar trebuie doar scurs.
Spor si Bon appétit ;)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu