8 noiembrie 2009

Ciupercute champignon umplute la cuptor (2 persoane)

Reteta 2 in 1 (fara sunca, reteta e numai buna si pentru lacto-vegetarieni ;)















Ingrediente:
6-8 ciuperci champignon marisoare
2 catei de usturoi
8-10 masline verzi si/sau negre
4-6 felii sunca/kaiser
sare, piper, condimente dupa gust
patrunjel verde tocat marunt
100-150 g cascaval ras
un ardei gras/capia rosu
o rosie marisoara

Timp de preparare:
45 minute

Mod de preparare:
Se spala ciupercutele si se usuca cu un prosop de hartie. Se scot coditele iar palarioarele se aseaza pe un platou, pentru a fi umplute. Se toaca toate ingredientele impreuna cu 2-3 codite, se amesteca pana se obtine o pasta omogena.





Se umplu palarioarele cu pasta obtinuta si se aseaza in tava, unsa in prealabil cu putin unt, in care adaugam o jumatate de pahar cu apa.












Se aseaza restul palarioarelor impreuna cu coditele, se rade cascaval deasupra fiecarei ciupercute si se presara patrunjel tocat.












Se introduce tava in cuptorul bine incalzit in prealabil, se lasa aproximativ 20 de minute, pana se formeaza o crusta maronie deasupra. Se verifica din cand in cand iar cand sunt gata se scot ciupercutele cu grija, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa preferinte.














Mod de servire:
Se pot servi si fara alt fel de mancare langa deoarece sunt destul de satioase.
Se recomanda impreuna cu un vin alb, demisec.

Spor si Bon appétit ;)

2 comentarii:

  1. Am incercat si eu reteta ta..si a iesit delicioasa!! multumesc de sugestie!...am folosit ciuperci putin mai mici ..asa..'bite-size' ...pe care a trebuit sa le decupez putin ininterior ca sa incapa umplutura, dar au fost fparte bune! Merci inca o data si la mai multe retete! Pupi! Kity!

    RăspundețiȘtergere
  2. Kity dear, ai postat comentariu anonim :( ma bucur mult ca incercat reteta si ca ai reinventat-o pe gustul tau ;) te astept sa incerci si alte retete si sa imi spui cum a fost!

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!