20 februarie 2010

Spaghetti cu fructe de mare (2 persoane)












Ingrediente:

300-350 gr spaghetti
200 gr fructe de mare (salata de fructe de mare sau congelate)
2 rosii
suc de rosii dupa gust
3-4 catei de usturoi
busuioc verde sau uscat
sare, piper, boia
ulei de masline


Timp de preparare:
20-25 minute

Mod de preparare:
Se pun spaghetti la fiert in multa apa cu sare si se lasa la fiert atat cat scrie pe ambalaj (eu am folosit Bavette No. 13 de la Barilla, sunt spaghetti putin mai late)











Se pune in tigaie o lingura de ulei, un catel de usturoi pisat, se adauga fructele de mare taiate in bucati mici si se lasa la fiert la foc mic pentru cateva minute. Se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si busuiocul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa sosul.











Se adauga apoi pastele si se mai lasa 2-3 minute pana se amesteca aromele si se absoarbe sosul in paste.

Mod de servire:
Se recomanda un vin alb, demisec, la temperatura camerei.

Tips:
Eu prefer pastele italienesti din grau dur deoarece nu se lipesc si sunt mult mai sanatoase, mai ales daca sunt fierte al dente (6 - 12 minute in multa apa cu sare).

Spor si Bon appétit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!