19 septembrie 2010

Carpaccio cu rucola si parmezan (2 persoane)

Reteta aceasta mi-a recomandat-o tatal meu, stiind ca nu sunt mare fan carne de vita, dar este totusi o reteta simpla, rapida si delicioasa.




Ingrediente:
8-10 felii carpaccio / fasii carne
salata rucola (caserola de aprox. 250 gr)
parmezan (dupa gust)
2 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
sare si piper dupa gust
1 lingura vin alb
1 lingura ulei de masline

Timp de preparare:
10-15 minute

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:

Se pune uleiul la incins in tigaie, se adauga cei doi catei de usturoi striviti (pentru un plus de gust) apoi se adauga feliile de carne. Se adauga sare si piper dupa gust, se intorc pe toate partile pana se absoarbe toata apa din carne apoi se adauga treptat paharul de vin alb, se amesteca pana se absoarbe si vinul.





Spre finalul prepararii se inlatura usturoiul, se adauga cateva fire de rucola, se amesteca iar apoi se scoate pe un platou, pe care s-a asezat in prealabil rucola proaspata, spalata si zvantata intr-un servet absorbant. Se stoarce zeama unei lamai deasupra si se presara "fulgi" de parmezan (se rade parmezan cu ajutorul ustensilei de curatat cartofi). Carpaccio cu rucola si parmezan este gata de servit!





Mod de servire:

Eu am preferat sa adaug putina rucola si in tigaie, spre finalul preparari carnii, insa reteta tipica zonei Romei este doar cu rucola proaspata, asezata pe platou.

Tips:
Se poate folosi otet balsamic in loc de zeama unei lamai intregi, totul depinde de preferinte.


Spor si Bon appétit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!