5 septembrie 2011

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cluj - 9-11 Septembrie 2011

Am revenit din concediu si incep prin a asista direct la un campionat de gatit in aer liber. Am fost in concediu, m-am simtit bine dar am gatit si eu cate ceva in aer liber, revin cu detalii intr-un articol viitor ;)

Anul acesta Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Polus Center Cluj se desfasoara intre 9-11 Septembrie 2011, ca de obicei, in parcarea Polus Center, in zona special amenajata.

Anul acesta, la aniversarea a 5 ani de campionat, Tibi Kiss Budai intentioneaza sa gateasca 1500 portii de Stifado (o mancare tipic greceasca) din 120 kg de carne de porc, pentru a stabili un nou record gastronomic mondial, care se pare ca va fi impartit ulterior participantilor si spectatorilor, presimt ca iarasi va iesi...cam urat.
Tibi Kiss Budai revine cu intentia de a stabili un nou record, dupa cel stabilit anul trecut tot in cadrul Campionatului international de gatit in aer liber, Cupa Polus Center Cluj, cand a gatit 210 pui intr-o tigaie de 15 metri.

O sa fiu la fata locului, sambata cel putin, sa asist din nou la stabilirea unui nou record, sa vad ce mai gatesc bucatarii consacrati, sa mai invat cate ceva.

Update 10.09: Am fost acolo, nu a fost asa aglomerat ca anul trecut, public destul de restrans si de asemenea destul de putine demonstratii fata de alti ani. Pregatirile pentru stifado au inceput destul de tarziu, in jur de ora 15 asa ca nu am stat pana la final, a durat cam 3 ore. Am aflat si eu din presa ca Tibi Kiss Budai a stabilit un nou record nu doar cu 1500 portii ci in jur de 1570 portii. Felicitari Maestrului!


 

  

Eram curioasa de asemenea sa vad cum arata carnatul cu diametru de un metru pregatit de cei de la Memo 10 insa totul se terminase cand am ajuns noi. Am fost putin dezamagita totusi cand am vazut ca practic era vorba de un carnat subtire lung, spiralat, prajit pe gratar. Se pare ca a cantarit in jur de 15 kg, respectiv aproximativ 150 portii.

Surse: www.campionatdegatit.ro


Spor si Bon appétit ;)

2 comentarii:

  1. vai de as fi stiut de aceasta competitie, as fi lasat si runda de pariuri sportive live promisa vecinului si competitia de canoe, si as fi venit in tara...ahhh asata da pierdere. imi dau sema ce bunatati erau acolo. are loc in fiecare an?

    RăspundețiȘtergere
  2. Erau multe bunatati intr-adevar. Campionatul de gatit in aer liber se organizeaza in fiecare an, in marile orase reprezentative pentru zonele tarii, mai multe informatii pe site-ul oficial http://www.campionatdegatit.ro/

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!