Cred ca s-a observat deja faptul ca pefer carnea de pui, carnea alba in general :) asa ca m-am gandt la o reteta unde sa imbin carnea de pui (slaba) cu niste carnati afumat, exact pe gustul meu si al invitatului meu special la majoritatea retetelor pregatite ;)
Ingrediente:
un piept mare de pui
2 fire de carnati crud, afumat (dupa preferinte)
2 catei de usturoi
6-8 cartofi potriviti
condimente dupa gust
patrunjel verde sau uscat
1 lingura de unt
Timp de preparare:
40-45 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
In primul rand curatam, taiem si pregatim cartofii pentru garnitura iar pana fierb pregatim pieptul de pui.
Se taie pieptul de pui in 2, fiecare parte se taie pe orizontala aproape dintr-un capat in celalalt pentru a avea o felie mai mare si mai subtire. Se condimenteaza feliile pe amandoua partile, se adauga cei doi catei de usturoi tocati marunt sau cu presa de usturoi, se aseaza in mijloc cate o bucata de carnat, se ruleaza carnea si se prinde la capete cu scobitori, sa nu se desfaca.
Bucatile de piept umplut se introduc in cuptorul bine incins, intr-o tava in care punem hartie de cuptor (cerata) si o lingura de unt impreuna cu o jumatate de cana de apa. Se lasa la cuptor pana ce se patrunde carnea si se rumeneste, se pregatesc cartofii natur si se orneaza pentru servit.
Mod de servire:
Se recomanda un vin rozé, demisec, la temperatura camerei.
Tips:
1. Se recomanda carnati de casa, de tip crud, pentru ca au si grasime, in comparatie cu carnea de pui care este foarte slaba.
2. Carnea se lasa la cuptor pana ce scobitorile ies cu usurinta.
Spor si Bon appétit ;)
31 martie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu