7 martie 2010

Pulpe de curcan la cuptor cu orez "surpriza" (2 persoane)

Reteta de azi a pornit de la preferatele mele ciupercute si pofta de carne de curcan :)















Ingrediente:
2 pulpe de curcan (eu am folosit congelate)
1 cana orez bob lung (aprox. 300 gr)
4-5 ciuperci champignon
1 ardei gras rosu
2-3 morcovi
2 rosii potrivite
3-4 catei de usturoi
sare, piper macinat alb, dupa gust
1 lingurita de boia
1 lingura ulei


Timp de preparare:
1h - 1h 15 min

Mod de preparare:
Pentru condimentare pulpele se cresteaza pe alocuri si se introduc bucati de usturoi apoi se pun la frigider pentru 15 minute pentru fragezire, intr-un bol in care adaugam sare, piper, boia dulce sau iute, 2 catei de usturoi, ulei si putina apa.

Intre timp se pune la fiert 1 cana de orez (aprox. 300 gr) in 2 cani jumatate de apa cu sare. Se amesteca putin apoi se lasa acoperit la foc mic pentru apox. 15 minute.
Pulpele se scot de la frigider, se aseaza in tava si se toarna "sosul" din bol si o cana cu apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins. Cand sunt aproape gata se inlatura folia de aluminiu pentru a se rumeni.









Pentru compozitia pentru orezul "supriza" se separa orezul fiert in 3 parti egale si se incepe pregatirea fiecarei culori: ciupercutele se taie felii si se calesc in putin ulei in tigaie pana iese apa din ele apoi se amesteca cu orezul; ardeiul si rosiile se taie cubulete si se pun la calit in tigaie apoi se amesteca cu orezul alb, iar ultima parte de orez se lasa cu putin apa in care s-a fiert si se adauga un praf de sofran (eu am gasit sofran pur la hipermarket, pentru colorare sunt suficiente 2-3 firicele). Obtinem asadar un orez "surpriza" cu care ornam cuibuletze in jurul pulpei de curcan pe farfuria in care sevim.









Mod de servire:

Se recomanda un vin rosu, demisec, la temperatura camerei.

Tips:

Folositi piper macinat alb, pentru a nu schimba culoarea orezului.

Nota catre sine...
Data viitoare nu o sa mai folosesc folie de aluminiu deoarece am citit ca poate dauna sanatatii din cauza trecerii unor mici cantitati de aluminiu din folie in mancare. Imi voi cumpara un set de vase din sticla termorezistenta cu capac si am rezolvat problema :)

Stiati ca...
Sofranul pur este cel mai scump condiment din lume, pretul unui kilogram fiind undeva in jur de 4000 euro (la bursa) si ca pentru a obtine 1 kg sofran este nevoie sa se recolteze in jur de 100.000 plante?

Spor si Bon appétit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!