Bubulina are un Bubulin :) Am descoperit eu mai demult ca e priceput la toate dar cu aceasta cina surpriza m-a dat pe spate <3 Asadar postez o prima reteta care nu e gatita de mine dar este pregatita de jumatatea mea, deci se pune. Nu apar imagini decat din etapa finala insa textul este sugestiv si promit sa postez varianta mea cu prima ocazie, cu poze din toate fazele de pregatire.
1 kg cartofi noi mici
2-3 oua
300 gr telemea rasa
150 gr smantana
unt pentru uns tava
sare, piper
Timp de preparare:
45 de minute
Dificultate:
Medie
Mod de preparare:
Se aleg cartofi noi, mici (se patrund mai usor), se spala bine sub apa din abundenta deoarece nu se curata. Se taie rondele si se incepe asezarea lor in vasul yena (vas patrat, diametru aproximativ 28 cm), uns in prealabil cu unt.
Branza se rade si amestecam o parte cu smantana. Se incepe asezarea in vas incepand cu cartofii, apoi un strat de amestec branza cu smantana si tot asa pana ajungem la ultimul strat care va fi de cartofi si apoi presaram branza ramasa.
Intre timp batem ouale, condimentam cu sare si piper si turnam continutul deasupra straturilor deja create. Optional se poate adauga sare si piper pe deasupra.
Se da la cuptorul incins pana se formeaza o crusta aramie, aproimativ 25 de minute, depinde totusi de cuptor.
Mod de servire:
Se recomanda servirea imediat dupa ce scoateti de la cuptor insa e poate servi si rece, nu are grasimi. Pot servi 4 pana la 6 persoane, in functie de portii.
Tips:
In loc de smantana puteti opta pentru lapte mai ales daca ati ales cartofi de dimensiuni mai mari. Optional puteti presara patrunjel proaspat, tocat fin.
Stiati ca:
Aceasta reteta este combinatia dintre 2 retete din gastronomia franceza: Gratin Dauphinois si Gratin Savoyard?
Spor si Bon appétit ;)
17 iulie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cred ca sunt o bunatate !
RăspundețiȘtergereAu fost un deliciu, asa este! O sa vezi si tu daca o sa faci ;)
RăspundețiȘtergere