28 februarie 2010

Crochete din piept de pui cu garnitura de broccoli si ardei, in sos Dijon homemade (2 persoane)

De azi incep sa scriu si istorioare despre sursa de inspiratie pentru foto-retetele mele...poate va inspir si pe voi :)

Aceasta reteta a pornit de la un buchet mare de broccoli apetisant, care imi facea cu ochiul din ladita de la hipermarket :) crochete de pui cu susan pareau sa se asorteze perfect iar de sos mi-am amintit datorita unui restaurant din oraselul meu natal (Fagaras), The Corner se numeste. Nu ii fac reclama doar ca e in mijlocul orasului, cu o priveliste placuta si uite ca m-a ajutat la gatit papa bun :)















Ingrediente:
1 piept de pui (500 gr)
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
2 rosii mici
8 buchetele broccoli
3-4 frunze busuioc proaspat
2 catei de usturoi
1 lingura ulei

Pentru pané:
3 oua
150 gr faina
2 linguri rase pesmet
sare, piper alb dupa gust
30-40 gr seminte susan
1 lingura mustar dulce sau picant, dupa preferinte

Pentru sos Dijon homemade:
20 gr mustar boabe
sau
2 linguri rase de mustar cu boabe intregi
10 gr zahar brun sau 1 lingurita miere
1 lingurita piper macinat alb
1 lingurita otet din vin
1 lingurita rasa curry
1 lingurita rasa sare fina
1 iaurt fin (125 gr)
zeama de la o jumatate de lamaie

Timp de preparare:
40-45 minute

Dificultate:
Medie

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in felii destul de subtiri si se pune deoparte pana se prepara pané-ul, legumele si sosul. Se taie ardeiul fideluta, pentru a ramane intreg si savuros, rosiile se toaca marunt iar buchetelele de broccoli se despart in buchetele mici.











Se pune la fiert apa cu un praf de sare/delikat/vegeta iar cand apa fierbe se adauga 1 catel de usturoi si buchetelele de broccoli.
Intre timp se pune in tigaie o lingura de ulei, celalalt catel de usturoi, rosiile tocate marunt, ardeiul taiat fideluta si se condiemnteaza. Se lasa la foc mediu, cu capac iar intre timp se prepara sosul Dijon homemade si pané-ul.

Pentru sos se adauga ingredientele de mai sus, in ordinea in care sunt scrise de preferat. Eu am folosit mustar dulce cu boabe intregi de mustar (din comert) si zahar brun in loc de miere. Secretul sosului este ca trebuie sa aiba un gust sarat-dulce-acru, predominant acru. Puteti adauga orice condimente preferati, putin mujdei de usturoi mi se pare adecvat de asemenea, numai sa nu schimbe gustul sosului. Cand sosul este gata se introduce in frigider pana la servire.











Pentru pané, se pregateste pe o farfurie intinsa faina cu semintele de susan iar in alta farfurie adanca se bat ouale, se condimenteaza, se adauga o lingura de mustar, pesmetul (pentru crocant) si din nou, semintele de susan. Se tavalesc feliile de piept de pui prin faina, apoi prin compozitia cu ou si se pun la prajit, in ulei bine incins, pana se rumenesc frumos.

Buchetelele de broccoli se scot inainte de a fi complet fierte pentru a isi pastra toate vitaminele si se adauga in tigaie cand ardeiul este gata, impreuna cu frunzele de busuioc proaspat.
La final, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa preferinte.










Mod de servire:
Se recomanda un vin alb, demisec, la temperatura camerei.

Tips:

Sosul se poate servi dip-in (daca faceti un sos mediu, nici prea subtire nici prea consistent) sau puteti acoperi carnea si legumele cu el daca obtineti un sos subtire.

Spor si Bon appétit ;)

2 comentarii:

  1. O reteta apetisanta -foarte gustoasa si sanatoasa.Am incercat sa o fac -un DELICIU !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Anonim :) ma bucur ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!