14 septembrie 2010

Excursie "culinara" in Croatia!

Vara aceasta blog-ul a fost in concediu caci si eu am fost in concediu, in Croatia, pe insula Pag, statiunea Novalja. A fost superb, nu am cuvinte. Si pentru ca despre mancare voiam sa va vorbesc in special :) impreuna cu prietenii nostri am facut si o excursie "culinara" ... in fiecare zi mancam cel putin o masa la restaurant si mancam mereu cate ceva specific, cel mai des peste, specialitati cu peste si fructe de mare....Unele mancaruri le-am mancat de 2 ori pentru ca au fost foarte bune, altele le-am mancat cu atat pofta incat nu am reusit sa mai facem poze :P dar o sa va mai povestesc despre unele dintre aceste delicatese.
A fost un deliciu, vedeti imediat!


Inele de calamari cu cartofi prajiti





Caracatita si cartofi la cuptor




File de rechin cu cartofi natur




Merluciu pane cu cartofi prajiti




Pizza Moby Dick extra large - cat un capac de canal :)




Scoici alla Busara




Supa de peste (cea mai buna mancata vreodata)



Am achizitionat de asemenea o versiune prescurtata a unui renumit bucatar croat, Nikica Gamulin-Gama, singura versiune in alta limba decat croata si pe intelesul meu, o versiune in limba italiana.



Cartea m-a fascinat la prima rasfoire, tot felul de preparate cu fructe de mare si specialitati de peste insa cand am ajuns mai spre finalul cartii ce credeti ca am gasit :) mazare cu carne. ciorba de burta (de miel), sarma (se scrie exact asa) si ardei umpluti ;) inca un lucru care m-a suprins la asemanarile intre tara noastra si a lor...stilul de a gati (mancaruri traditionale) pe langa o multitudine de cuvinte foarte asemanatoare daca nu identice.
Mi-a placut la nebunie excursia "culinara" in Croatia, voua? :)

Spor si Bon appétit ;)

6 comentarii:

  1. alexandra_Stresina16 septembrie 2010 la 22:16

    buni buni ce ai aratat mai sus ....e prima data cand aud de blog-ul tau ...tine-ma la curent cu retetele tale ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) ma bucur ca ai auzit de blog-ul meu! te tin la curent, gata concediul. Te poti abona sa primesti notificare de cate ori postez ceva, undeva in partea dreapta a paginii, Abonati-va la...

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesante meniurile din Croatia.Ai mancat rechin???Esti o curajoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, foarte buna mancarea, destul de asemanatoare cu a noastra, in afara de cele cu peste. Rechinul a fost delicios :) se gaseste congelat si pe la Cluj, daca vreti va aduc cu prima ocazie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc,am vazut si la Brasov.Problema e ca nu ma prea impac cu pestele in general si nu cred ca rechinul mi-ar placea.

    RăspundețiȘtergere
  6. am inteles :) nici mie nu imi place decat pestele file, fara oase!

    RăspundețiȘtergere

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!