19 iunie 2010

Muschiulet de porc umplut si garnitura de cartofi noi (2 persoane)

Ador ciupercile si mai ales legumele de sezon si in ultima vreme le-am folosit in tot felul de combinatii si umpluturi, cum este si cazul acestui muschiulet de porc umplut, la cuptor, cu garnitura de cartofi noi cu ceapa verde.



Ingrediente:
1 muschiulet mare
8-10 cartofi potriviti
4-6 ciuperci champignon
2 felii kaiser afumat
1 ardei capia rosu
3 fire ceapa verde
1 fir usturoi verde
rozmarin din belsug
patrunjel verde
1 lingurita de boia
un pahar cu vin alb
1 fir ulei
sare, piper macinat alb, dupa gust

Timp de preparare:
55-60 minute

Dificultate:
Medie

Mod de preparare:
Se pregateste muschiuletul pentru umplere: se cresteaza muschiuletul cu cutitul pentru a putea sa il aplatizam cat mai bine, apoi se bate carnea cu ciocanul de lemn, pana obtinem o fasie mare de carne, nu prea subtire, numai buna de umplut.



Se pregatesc legumele pentru umplutura: se toaca marunt ardeiul rosu, ciupecutele champignon, kaiserul, un fie de ceapa verde si firul de usturoi verde; se sareaza putin si se pregatesc pentru umplerea muschiuletului.



Muschiuletul se intinde pe un tocator de lemn apoi se aseaza legumele pentru umplutura in mijloc, se ruleaza carnea si se prinde cu scobitori sau se leaga cu ata de bucatarie, depinde ce aveti la indemana. Se tavaleste muschiuletul prin rozmarin uscat (sau verde daca aveti), sare, piper, boia.
Intre timp se tapeteaza tava cu hartie de copt se aseaza muschiuletul si se toarna deasupra un fie de ulei si un pahar de vin, apoi se introduce in cuptorul incins in prealabil.


Pana se coace muschiuletul in cuptor, se pregatesc cartofii. Se spala bine cartofii noi, se taie cartofii in 4 (cubulete sau pe lungime) si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Cand s-au fiert se cojesc, si se pun in tigaie cu un fir de ulei, sare, piper, patrunjel tocat marunt si cele 2 fire de ceapa verde. tocate marunt. Cand muschiuletul e bine rumenit, se taie felii, se orneaza farfuria si se serveste.




Mod de servire:
Se recomanda un vin rozé, la temperatura camerei.

Tips:

Se poate consuma si rece, cu sau fara salata de legume proaspete.



Spor si Bon appétit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!