26 iunie 2010

Prajitura cu visine racoritoare

Simteam nevoia de ceva dulce si daca tot mai aveam niste visine congelate am zis sa profit sa fac o prajitura, ceva simplu si cat se poate de rapid (cuptorul e "criminal" pe caldurile astea). Cantitatile sunt ideale pentru o tava mica, 20 x 30 cm.





Ingrediente:

200 gr visine (sau orice alte fructe aveti)
250 gr faina
1 iaurt simplu
100 gr unt
100 gr zahar
2 oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
zahar pudra

Timp de preparare:
40-45 minute

Mod de preparare:
Se scot visinele din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare, se adauga pliculetul cu zahar vanilat peste ele.





Se pregatesc si restul ingredientelor: se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, iar in alt bol se adauga pe rand ouale, untul, zaharul, iaurtul si se amesteca cu mixer-ul pana se omogenizeaza toate ingredientele.



Se adauga apoi treptat faina cu praful de copt si se amesteca cu lingura, de jos in sus pana se obtine o pasta omogena, cremoasa.




Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, moment in care mi-a venit ideea sa pun si niste bucatele de ciocolata, aveam in frigider un borcan cu Nutella.



Am adaugat asadar bucatele de Nutella si printre ele fructele.



Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa la foc mediu circa 15 minute pana incepe aluatul sa creasca. Stiind ca am pus si ciocolata si fructele zemoase am scos tava iar fructele se afundasera in aluat asa ca am facut mici orificii cu scobitoarea si am introdus inca un rand de visine care sa ramana la suprafata. Se introduce tava la cuptor pentru inca 15 minute apoi se poate scoate. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar, se portioneaza apoi se poate servi.





Mod de servire:

Se recomanda un vin rozé tinut la rece.

Tips:
Iaurtul confera un plus de "pufosenie" aluatului si merge de minune cu gustul dulce-acrisor al visinelor.

Stiati ca...
Visinele sunt bogate in elemente nutritive, saruri minerale si vitamine si ca i
ntarzie procesul de imbatranire prin imbunatatirea compozitiei chimice a sangelui?


Spor si Bon appétit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!