21 februarie 2012

O varianta de salata mexicana (2 persoane)

Ieri am postat o salata si azi parca a fost primavara, la Cluj cel putin. Oare daca mai postam una, maine va fi si mai frumos? :)





















Ingrediente:
o jumatate capatana de salata verde (inimi salata)
3-4 linguri fasole rosie din conserva
3-4 linguri mazare verde din conserva
2-3 linguri porumb dulce din conserva
cascaval afumat ras, dupa gust
un ardei gras rosu
o ceapa rosie mica
un fir ceapa verde

Dressing
2-3 lingurite mustar
un praf chili, dupa gust
ulei de masline
o jumatate lamaie sau suc de lamaie
sare, piper dupa gust

Timp de preparare:
10-15 minute

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:

Se curata si se spala salata, ardeiul si ceapa cu apa din abundenta apoi se maruntesc (eu mai mereu tai legumele din mana, ies forme mai neregulate si parca arata mai interesant :)

Se pregateste sosul, practic se adauga pe rand toate ingredintele de mai sus si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena.









Se adauga fasolea, mazarea si porumbul scurse bine, se toarna dressing-ul (sosul) apoi se presara cascavalul ras.




Se amesteca usor apoi se poate servi.














Este o salata ideala pentru pachetelul de pranz de la birou ;)

Mod de servire:
Sosul poate contine cam orice ingredient doriti si va place, daca tot e mexicana macar putin chili sa aiba :)

Tips:
Puteti servi ca atare, e tare satioasa sau puteti servi cu tortilla chips, se gasesc cam in orice magazin mai mare, gen supermarket.

Stiati ca...
Chili are numeroase beneficii printre care cresterea imunitatii, scaderea in greutate, reducererea colesterolului si prevenirea aparitiei ulcerelor?


Spor si Bon appétit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!