4 iunie 2011

Salata cu ton, porumb si ardei gras (2-4 persoane)

Tonul Rio Mare este preferatul meu, il primesc mereu, direct de la mama lui (Italia) ... de la mama mea :). Trebuie sa marturisesc ca nu imi place cald, asa ca il folosesc in salate reci, paste de peste, salate reci cu paste etc. Salata de azi are ton dar si alte legume care imi plac multe...de fapt, mie imi plac toate legumele, mai ales proaspete.


















Ingrediente:
3 conserve ton Rio Mare (80 gr)
2 ardei grasi (unul rosu si unul galben)
cateva foi de salata verde
porumb din conserva (cat va place)
o mana de masline verzi cu ardei
1 ceapa rosie potrivita
1 ceapa verde
sare si piper dupa gust
zeama de la o lamaie

Timp de preparare:
15 minute

Dificultate:
Redusa

Mod de preparare:

Se spala legumele cu apa din abundenta apoi se scurg bine. Ceapa rosie si maslinele se taie rondele pentru aspect dar si pentru un gust mai pronuntat, ceapa verde se taie felii subtiri iar ardeii se taie cubulete.

 


Cutiile cu ton in ulei de masline au 80gr insa greutatea efectiva a tonului din fiecare cutie este de aproximativ 50 gr.
Tonul se adauga peste legume cu tot cu uleiul de masline, se adauga foile de salata rupte in bucati mici cu mana, porumb dupa preferinte, se adauga sare si piper si zeama de la o lamaie. Se amesteca si salata e gata de servit.



Mod de servire:
Cantitatile de mai sus pot fi pentru 2-4 persoane, depinde daca se consuma ca fel principal sau nu.

Stiati ca...
Tonul este o sursa importanta de seleniu, avand numeroase beneficii pentru sanatatea noastra?


Spor si Bon appétit ;)

2 comentarii:

autor prezent pe gateste inteligent top-portal - Director Linkuri Un widget cool pentru blogul tau! toateBlogurile.ro EnterClick Director Web Top 100 Cooking Sites on Top100Add.com - Add your Site, Boost Your Traffic!