Nu ma dau in vant dupa orez dar imi place sa il gatesc din cand in cand numai cu legume sau ca si garnitura langa preparate din carne, de aceea am trecut 2-4 persoane, in functie de modul in care se consuma.
Ingrediente:
o conserva ciuperci
sau
6-8 ciuperci proaspete
o cana orez (aprox. 250 gr)
2 rosii
1-2 morcovi
1 ardei gras rosu
o ceapa alba mare
patrunjel verde
1 fir ulei
sare si piper dupa gust
Timp de preparare:
40-45 minute
Dificultate:
Medie
Mod de preparare:
Am folosit ciuperci din conserva intrucat nu aveam atunci ciuperci proaspete, am folosit cam o cutie intreaga (aprox. 200 gr dupa ce le-am scurs). Ciupercile le-am lasat cum erau, doar cele maricele le-am taiat mai marunt. Legumele se spala cu apa din abundenta apoi se taie bucatele si se pun in tigaie la calit in foarte putin ulei apoi se condimenteaza.
Dupa ce s-au calit legumele se adauga o cana de orez (aprox. 250 gr) si in functie de sosul lasat de legume se adauga 2 parti egale (cani) de apa sau mai putin. Se amesteca constant pentru a nu se prinde, se adauga apoi rosiile taiate cubulete, decojite in prealabil sub apa fierbinte apoi se lasa partial acoperit la foc mic pentru aproximativ 15 minute. Cand orezul s-a fiert se adauga patrunjelul verde tocat si se poate servi.
Mod de servire:
Se poate servi ca atare, mai ales in perioadele de post chiar cu soia sau ca si garnitura pentru carne.
Tips:
Evitati consumul de paine impreuna cu orez intrucat contin carbohidrati intr-un grad foarte ridicat.
Stiati ca:
Orezul contine cea mai mare cantitate de amidon dintre toate cerealele?
Spor si Bon appétit ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu