Ingrediente:
1 piept de pui potrivit (aprox 250 gr)
300 gr de paste farfalle
parmezan ras din belsug
1 dovlecel potrivit
1 pahar mare vin alb
2 catei de usturoi
2 cepe verzi
o bucata de unt (cam 30 gr)
busuioc verde din belsug
sare, piper
Timp de preparare:
20-25 minute
Dificultate:
Medie
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare si se lasa la fiert atat cat scrie pe ambalaj (eu am folosit Farfalle din grau dur, italienesti dar nu o marca foarte cunoscuta).
Se pune untul in tigaie impeuna cu cei 2 catei de usturoi zdrobiti, ceapa verde taiata feliute si apoi pieptul de pui taiat cubulete sa se patrunda repede si bine. Se adauga un pahar mare cu vin alb apoi se lasa la foc mic.
Cand puiul e aproape patruns se adauga si dovlecelul taoat felii si se lasa la foc mic, semi acoperit pana se inmoaie si dovlecelul.
Intre timp s-au fiert si pastele, se scurg, se azeaza in farfurie iar puiul cu dovlecelul si sosul format se aseaza pe pat de paste farfalle, se presara busuioc verde si parmezan si se poate servi.
Mod de servire:
Daca nu va place sa folositi vinul in timpul prepararii se recomanda sa consumati un vin alb, sec, chiar un Riesling italian.
Tips:
Cand nu stiti ce vin sa alegeti pentru mancarea pregatita, puteti incerca sa asortati regiunea de provenienta a retetei ( sau a majoritatii ingredientelor) cu cea a vinului, asadar pentru paste asortati un vin italian etc.
Stiati ca:
100 de gr de paste contin aproximativ 350 Kcal?
Spor si Bon appétit ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu