Cred ca s-a observat deja ca imi plac multe preparate din bucataria italiana, dar se justifica prin faptul ca am avut acces destul de des la astfel de mancaruri, poate daca as manca mai des preparate si din alte bucatarii internationale as fi la fel de incantata. Promit sa incerc cat mai multe mancaruri din bucataria internationala si sa incerc sa le reproduc fidel sau in felul meu...pe cele mai gustoase.
Salata Caprese este o salata exceptionala pe vremuri calduroase si e gata in doar cateva minute.
Ingrediente:
1 bucata mozzarella (aproximativ 120 gr)
10-12 rosii cherry
busuioc verde din belsug
un praf de sare
un fir de ulei de masline
Timp de preparare:
mai putin de 10 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
Este adevarat ca pentru o adevarata salata Caprese sunt necesare ingrediente de cea mai buna calitate, de data aceasta nu am avut mozzarella de la mama ei (mozzarella di buffala), am cumparat mozzarella din hipermarket insa a fost destul de buna, destul de cremoasa (untoasa), apropiata de cea originala.Mozzarella am taiat-o felii, am spalat bine si taiat in jumatati rosiile cherry, busuiocul proaspat l-am rupt cu mana, am pus un praf de sare si un strop de ulei de masline apoi le-am amestecat toate. Un deliciu, pe cuvant!
Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal, ideala in zilele toride de vara.
Tips:
Salata Caprese se serveste la temperatura camerei, pentru a simti cu adevarat gustul tuturor ingredientelor.
Stiati ca...
Salata Caprese este denumita dupa Capri, insula din sudul Italiei, datorita ingredientelor clasice care se regasesc in acea zona?
Spor si Bon appétit ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu